Sök
den 28 november 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
jan 5

Written by: SuperUser Account
2011-01-05 22:34 

Web-butiken med sortimentet för 2011 är öppnad för beställning
 
 
FRÖLISTAN FÖR SÄSONGEN 2011
 
Vi har tagit hem massor med spännande pelargonfröer inför vinterns och vårens frösådder. Här hittar du både ”vanliga” zonalpelargoner, lättskötta vilda pelargonarter och många geofyter som kräver lite mer av dig som odlare. Vi kunde inte heller motstå några nya palettblad. Här hittar du hela vårt frösortiment. Läs mer om frösådder nedan.
 
 

Katalogen 2011

Vecka 2 kommer katalogen för i år hem i din brevlåda. Redan nu kan du ladda hem katalogen i PDF-format. Klicka på bilden för mer information och nedladdning

 
Butiken är uppdaterad med 2011-års sortiment och öppen för beställning

 

Kort om frösådder
 
När skall man så?
Har du tillgång till extra belysning kan du så när som helst på året. Många av geofyterna är vinterväxande och gror i det vilda nu under vintern varför det är alldeles utmärkt att så dem nu. Då hinner också många av dem blomma redan nu i vår. Vildarter från områden med sommarregn och ”vanliga” zonalpelargoner sår du med fördel i januari, om du har tillgång till extra belysning. Om du får klara dig med ljuset i ett soligt fönster är det bäst att vänta till slutet av februari eller början av mars. Palettblad skall sås tidigt då de är långsamma i ”starten”, gärna i januari.
 
Belysning
Det här med belysning kan man nästan skriva en bok om. Billigt och bra alternativ är lysrör eller lågenergilampor men de skall placeras nära sådden 10-40 cm är lagom. Halogen eller glödlampor är inte så lämpligt då de avger mycket värme i förhållande till den ljusmängd som produceras. Allra bäst är förstås en riktig växtlampa, t.ex högtrycksnatrium eller metallhalogen. En sådan lampa avger också mycket värme och bör placeras 150-200 cm över bladverket för att inte bränna bladen. (Har dock själv haft dem på c:a en meters höjd över bladen och visst, ett par brända blad i toppen fick jag men det är svårt att få till mer i mitt förråd och växterna verkade också vänja sig efter ett tag.) En 400-watts högtrycksnatriumlampa lyser upp c:a 10 kvm så det räcker oftast med en armatur för t.ex garaget. Det här med att den avger värme kan man ju utnyttja och istället sänka temperaturen på elementet.
 
 
 
Vi önskar dig ett riktigt gott 2011!
 
 
Vi  på ERA Garden
 

Tags:

  

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter