Sök
den 26 februari 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
jan 25

Written by: SuperUser Account
2009-01-25 17:49 

Hej!
Visst är det härligt att vi går mot ljusare tider! Det börjar märkas på pelargonerna nu att ljuset i alla fall är lite bättre och det har till och med börjat blomma så smått i växthuset. Extraljus i all ära men trots alla våra högtrycksnatriumlampor så är det naturligt ljus de behöver.
 

Många små frösådder har börjat titta upp och snart är det dags för nya krukor med ”riktig” jord. Vi får ofta frågan om vilken jord man skall använda och tyvärr är det vanligtvis så att ju dyrare desto bättre, absolut inga 4-5 för 100:- till krukväxter! Själva använder vi Hasselfors P-jord och till geofyter, som ju vill ha mycket väldränerad jord, blandar vi i en näve eller två med akvariegrus. Hemma använder vi dock ofta ren kogödsel till storvuxna sorter, det är både billigt och bra! Det är dock inget vi rekommenderar för de mer känsliga sorterna som brokbladiga och miniatyrer, för dem blir det lite för mycket av det goda.

KATALOGEN!
   

Äntligen är katalogen på väg! Tyvärr fick vi inte alla exemplar vi hade beställt från tryckeriet och därför inte en endaste en över. Däremot finns den för nedladdning här på hemsidan under Katalog.

OBS! Sista beställningsdatum för leverans i mars är 2009-02-15.

 

PELARGONFRÖER!

 P. luridum
P. luridum


P. littorale

P. cordifolium
P. cordifolium

 
Om du inte har sått pelargoner än och har tillgång till extrabelysning så börjar det bli dags nu. Om du inte har extrebelysning kan du gärna avvakta ytterligare några veckor.
 
Månadens frötips bland geofyterna blir P. luridum som har mycket stora blommor i gult eller rosa. Blommorna kan vara så många som upp till 60 stycken, cirka 3 centimeter stora, i varje blomflockel och dessutom doftar de om natten!
 
P. littorale är en småvuxen liten art som blommar rikligt med vita blommor under hela säsongen. Plantan är kompakt och fin med mörka blad. Den växer inte på höjden utan får fler med tiden fler sidoskott. Vill du sticklingsföröka denna sort, bryt av ett sidoskott och rota därefter som vanligt.
 
P. cordifolium har en massiv blomning med stora blommor i ovanlig form. Om den får en stor kruka kan den bli riktigt stor. I en tvåliterskruka blir den 60-70 cm hög. En lättskött och vacker art.
 
Frölistan för 2009 hittar du här! Vissa sorter har vi tyvärr inte lyckats få tag i så många av men än finns ett antal rariteter kvar.
 
Lite tips och råd om frösådd kan du ladda ner här

 

ERA After Garden  
-
Naturlig hudvård för trädgårdsälskare

 

 

Du vet väl att det är Alla Hjärtans Dag den 14:e februari? Speciellt för detta tillfälle har vi tagit fram ett nytt badägg, Amor. Även badägget Valentine passar utmärkt för att fira med kvinnan/mannen i ditt liv eller för att bara skämma bort dig själv.

Badägg Valentine
Badägg, Valentine (cirka 90 gram)
Ett ägg för en romantisk kväll eller bara för att det luktar så gott! De eteriska oljorna som ingår i detta ägg brukar tillskrivas egenskaper som avslappnande och spänningslösande. De stimulerar kreativiteten och verkar som ett afrodisiakium. Innehåller bland annat eterisk olja av Ylang-Ylang och muskatellsalvia samt vaniljolja.
Finns som Brusande Badägg, Skummande Badägg och Brusande Badägg med shea- och mangosmör
Badägg, Amor (cirka 90 gram)
Låt romantiken flöda och unna dig ett bad med doft av bland annat Jasmin och Ros. Ägget innehåller också äkta rosenknoppar!
Finns som Brusande Badägg, Skummande Badägg  och Brusande Badägg med shea- och mangosmör

 

Kom och hälsa på!
Från och med februari finns vi normalt på plats vardagar mellan klockan 10 och 16 och ibland betydligt längre än så. Ring eller maila gärna innan för säkerhets skull (Tel: 073-242 72 50,
 
 
 
Ha en riktigt bra start på pelargonåret 2009!
 
Eva & Renée på ERA Garden
 

Tags:

  

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter