Sök
den 12 augusti 2020 ..:: Nyhetsbrev ::.. Registrera  Logga in
 Nyhetsbrev Minimera
dec 26

Written by: SuperUser Account
2008-12-26 23:20 

  

 Hej!

Vi hoppas ni alla har haft en riktigt lugn, skön och trevlig jul! Här på mälaröarna har vi haft några minusgrader de senast dagarna och till och men en anings snö, men trädgårdsväxterna skulle nog uppskatta ett lite tjockare lager som skydd mot barfrosten.

 
 
En pelargon, två pelargoner, - en hel massa pelargoner och en del annat
Nu har vi uppdaterat webbutiken med sortimentet för 2009. Även i år finns ett flertal nyheter från våra vänner Marjorie Edwards och Cliff Blackman i Australien. Vi är verkligen glada för möjligheten att sprida deras fantastiska pelargoner även här i Sverige. Pelargoner som börjar med namnet Edwards är framtagna av Marjorie och de med ”förnamnet” Lara är Cliffs. Som kuriosa kan vi berätta att Lara är namnet på den by där Cliff bor.
I butiken hittar du också odlingstillbehör, pelargonfröer, palettbladsfröer och vår egen hudvårdsserie, - ERA After Garden.
 
I Bildgalleriet på hemsidan hittar du ett bildspel med årets nyheter. Av någon anledning fungerar det ofta inte när språket är svenska men om man byter språk till Norska (bokmål) uppe i högra hörnet och provar igen så brukar det gå vägen! (Ibland händer det märkliga saker med tekniken som är lite knepiga att förstå sig på, vi ber om ursäkt för att vi fortfarande inte har hittat anledningen till det här.)

 

 
Pelargonfröer!

Pelargonium curviandrum
P. curviandrum

Pelargonium australe
P. australe Röd


P. australe Inland

Om du har tillgång till extra belysning är det nu en bra tid att så. Om du inte har tillgång till extra belysning rekommenderar vi att du avvaktar ytterligare några veckor tills ljuset börjar bli bättre eller sätter en lågenergilampa över sådden när de små groddarna börjar titta upp.

Om du har tillgång till extra belysning är det nu en bra tid att så. Om du inte har tillgång till extra belysning rekommenderar vi att du avvaktar ytterligare några veckor tills ljuset börjar bli bättre eller sätter en lågenergilampa över sådden när de små groddarna börjar titta upp.
 
En av förra årets favoriter blev Pelargonium curviandrum. En ovanlig geofyt med stora vita blommor med blodröda markeringar och vackra, lite ludna blad. Blommade hos oss redan första året. En annan sort som man aldrig kan få för många av är Pelargonium australe. En lättskött sort som blir en kompakt och fin liten planta med riklig blomning redan första året. Vi har tre olika varianter av den i lager, alla lika lättskötta och blomvilliga. Lätt från frö men tyvärr inte så enkel att sticklingsföröka pga sitt växtsätt.
 
Frölistan för 2009 hittar du här! Vissa sorter har vi tyvärr inte lyckats få tag i så många av men än finns ett antal rariteter kvar.
 
Lite tips och råd om frösådd kan du ladda ner här

Katalogen!
Tyvärr har katalogen blivit försenad från tryckeriet och kommer i mitten av januari. Är du nyfiken finns den dock för nedladdning via hemsidan. Klicka på Katalog 2009 i menyn så får du vidare instruktioner.
 
 
 
 
 
ERA After Garden  -
- Naturlig hudvård för trädgårdsälskare
 
 
Nyhet! Vi har glädjen att presentera ett nytt härligt Badägg (eller om du hellre vill så kan du kalla den för badbomb eller badbrus) och även Body Butter i ny fräsch doft:
                                                                                      

 

 

Badägg, Sommarvind (cirka 90 gram)
Ett lyxigt badfyrverkeri vars sensuella doft är fräsch och krispig med varm, aromatisk baston av mysk och rosenträ. Ett ägg för att drömma sig bort till en riktigt härlig sommardag, något som vi väl alla kan behöva så här års! Finns som Brusande Badägg, Skummande Badägg och Brusande Badägg med shea- och mangosmör
 
Perfekt efter badet eller efter ett bad eller en dusch med saltskrubb! Härliga mjukgörande oljor som gör din hud mjuk och len och ger den fukt som så väl behövs så här års när vi tillbringar alltför mycket tid i torr inomhusluft. Används över hela kroppen och innehåller bland annat shea- och mangosmör, infusion av lindblom, åkerfräken och ringblomma. Doften är fräsch och krispig med varm, aromatisk baston av mysk och rosenträ.
 
 
 
 
Vi vill önska er ett riktigt gott slut på 2008 och ett fantastiskt nytt 2009!
 
 
Eva & Renée på ERA Garden

 

Tags:

  

 Arkiv Nyhetsbrev Minimera

 Skriv ut   

Copyright 2006-2016 ERA Garden   Användarvillkor  Personliga uppgifter